Thursday, December 22, 2016

UiTM Swimming Pool

Since most of the coaches of #TPR are feeling a little wee bit under the weather, I decided to go for a swim in UiTM! Yeay!

I went to UiTM swimming pool yesterday and my, the exterior looks so good. Unfortunately I didn't snap any photos because it was pretty dark. I'll probably update this later.

So if you are interested, please check the schedule here:

I purposely add a touch of cuteness to my custom swimming schedule v(>__<)v

Fees:
UiTM Student - Free (You have to bring your student ID upon registration)
UiTM Staff - RM 3.00 per entry (Please purchase RM15.00 coupon)
Public - RM4.00 per entry (Please purchase RM20.00 coupon)
Children below 12 years old - RM1.00 per entry

The only complaints that I've been hearing is the price. It is a bit pricey but still cheaper than other places, huhuhu...

 This is how the coupon looks like. No expiry date

I haven't swim for such a long time and my shoulder is so sore because I struggled so much to swing my arm. Ugh. But this won't stop me!

I hope this information helps and see you on the next session! Wiwiwiwi~!

Monday, December 5, 2016

Current Obsession: Arabic Gum

Nampaknya dah terlalu lama tidak menulis. Nak kena rotan ni. Banyak betul post tertunggak, harap saya sempat qada semua huhuhu...

Baiklah, kali ini, saya ingin buat review tentang product saya baru cuba sejak beberapa hari lepas. Produk ini namanya Arabic Gum. Nama pun dah ada "gum" sudah pasti ianya melekit. Anda boleh mendapatkan produk ini di Mahnaz Shah Alam ataupun di mana-mana grosir yang menjual barang dari timur tengah. Harganya saya tidak pasti, kerana saya dapat dari seorang kawan.

Juga dikenali sebagai Acacia Gum kerana asalnya dari pohon acacia

Saya tidak berapa pasti bagaimana hendak melarutkan serbuk ini didalam minuman. Buat makluman semua, ianya tidak sesuai dengan air panas kerana dikhuatiri akan mematikan zat, tapi kalau terlalu sejuk pun tak kena juga. Ada tips yang saya jumpa di Google kata kena biarkan seketika kemudian kacau semula untuk pastikan ianya larut seluruhnya.

Rasanya ada sedikit aneh. Kalau orang yang tidak biasa dengan makanan ataupun minuman yang ada "after taste" yang terlalu kuat, saya sarankan jangan letak banyak sangat. Nanti rasa mual.

Khasiat yang terdapat dalam Arabic Gum terlalu banyak, kalau nak terangkan satu persatu memang berjelalah nanti entri ini. Kesimpulannya, ianya merupakan makanan tambahan yang amat baik dan bermanfaat untuk sistem pencernaan.

Kalau anda ke kedai yang menjual barang Art, akan jumpa Gum Arabic juga. Ianya benda yang sama, tapi dalam kegunaan yang lain. Ianya digunakan untuk warna air. Silalah Google, saya malas nak terangkan di sini hoho...
Jangan telan yang ini!

When I just got this, I was like: "I'm about to consume an art product and it will stays in my DNA!! " Ok, that's a little too dramatic :p

Selamat mencuba! ;)

Saturday, December 3, 2016

Makeup Journey 01: In2It Long Wearing Eyeshadow

Disclaimer: Nobody sponsored me to write about my running experience or try any product here. I purchased it and give my honest opinion.

I was planning to pick foundation for my very first entry but then I changed my mind. I decided to go with the oldest product I have in my makeup collection. So, I’d like you to meet my In2It Long Wearing Eye Colour Set in EQ 05 Venus. My first impression of the palette is it looks very “work appropriate”. Weight 4 grams, it comes with four beautiful shimmery warm brown shades and plus, with a double end applicator brush. But mine is gone…


Each colour is 1gram and it has a lot of product.

I tried to Google this product to find a more appropriate image but failed. Huhuhu… So here it is… FYI, I purposely clean up this palette just for this entry because previously, it looks old and dusty. I can’t remember when I actually purchased this. I have this as long as I can remember. 2008 I think?

Cleaning up the palette... Eww...

In2It is a very economic brand and you can easily get it in Watsons or probably in any drugstore. I’ve tried the foundation, blusher, bb cream and you may say that I was actually growing up using this brand (a lot). But of course, I’m using more of a better product these days (thanks to Sephora).

Slight shimmer...

However, it has no pigment, stain, colour, none whatsoever. It is really hard to apply and patchy. I swatch this on the back of my hand using my fingers and as you can see here, hmm… You probably can’t see anything. It has a lot of fall out.

To be honest, I have no knowledge of makeup back then, I just wanted a versatile everyday palette and I pick this up. Since it barely shows any pigmentation, I think it would suits all the muslimah girls out there. Very decent and if you have oily skin like me, don’t worry, the colour won’t last that long. It definitely will come off after few hours. Senang nak amik wudhu, you get me right? But still, please wash your makeup properly before perform solat ok?


Size: 1.8 x 2.5 x 0.5 inches

I know it is called “long wearing” but sadly it doesn’t do anything to me. It’s not really a bad thing for me because it retails at RM29.90 and that is really cheap. Just take a look at the economic acrylic case (packaging), it says a lot about the product. However, I really like the size. You can easily put it in your handbag.

So I think that is all. It has pros and cons but to me, it was an ok brand. I’m still using this to this day and I will finish this before moving on to the next palette. Can’t wait to share the next item. Wiwiwiwi~!

Moon, Prism, Power, Makeup! ;)

Thursday, December 1, 2016

Makeup!

Sewaktu saya bekerja dalam bidang animasi dahulu, tidak pernah sekali pun terdetik dalam hati untuk bermekap melainkan bila ada dinner ataupun acara perkahwinan. Tapi lepas dah jadi pensyarah dan consultant, saya merasakan mekap itu penting sebenarnya.

Kenapa pentingnya mekap? Hmm, susah nak jelaskan. Tapi zaman saya student dahulu, saya memang suka tengok penampilan pensyarah saya. Tanpa saya sedari, pensyarah yang berketerampilan secara tidak langsung buat pelajar rasa pentingnya imej dan bertambah semangat nak ke kelas. Hahaha!

Kalau dah nama pun consultant, penampilan diri memang tak perlu cakap banyaklah. Kalau muka pucat, client tengok pun rasa tak yakin. First impression itu amat penting. Malangnya saya mengambil masa yang lama untuk menyedari fakta ini.

 Pesta mekap bila bersama rakan-rakan yang gila Sephora :D

Definisi mekap pada saya ialah sekadar untuk menambah seri. Berbedak, sedikit pemerah pipi, pembayang mata, dan gincu. Kalau hendak menambah mascara ataupun bercelak apa salahnya. Lain orang lain ritual mekapnya, bergantung pada keperluan masing-masing.

Dulu saya punya persepsi negatif terhadap orang yang bermekap. Biasanya orang yang terlalu berhias ni tak solat. Jahat kan? Memandai je nak mensyurga dan menerakakan orang. Saya pun bukannya sempurna. Sekarang dah dewasa dan matang lebih banyak diam dari memekak. Pbbt~

Kalau dah cantik luar, dalam juga kenalah cantik. Saya harap entri mekap yang seterusnya akan membantu untuk berbelanja mekap dengan lebih bijak.

Jumpa lagi di entri akan datang!

Ramadhan is Coming & I Miss China So Bad!

Assalamualaikum and hello again guys, Terawih starts tonight and I always get an epiphany when Ramadhan is coming. It's 30th Syaaba...