Tuesday, November 3, 2009

Newborn Blog!

Assalamualaikum,

Dear all,

I've just created a new blog. Feel free to visit Bila Idaman Menekan Huruf.

Many asked me what are the differences between the Ida-Mandarin blog and Bila Idaman Menekan Huruf blog. Basically, this blog main feature is more on my personal daily life, what's cool happening in LCP etc.

While Bila Idaman Menekan Huruf focusing more on my writing. I was inspired by A. Samad Said after reading an interview with him in a local magazine. He said,

"... Saya mengungkap satu-satu peristiwa waktu itu juga..."

I was surrounded with lots of magnificent people and somehow they're not philosophers though. But they always come out with useful advices and some brilliant quotes that you can never imagine. Too bad I never jot it down and share it with you.

FYI, I've always write down all of my smses but I quit after I started to write down interesting quotes from people around me. That's why I created Bila Idaman Menekan Huruf. I haven't write for my personal pleasure for such a long time, it's kinda hard to start. But after few entries, I'm getting better.

I hope you like it. Enjoy :)

Thursday, September 10, 2009

Malam Bersama Upin & Ipin

Pada hari Sabtu ini iaitu bersamaan 12 September 09, Les Copaque Production dengan kerjasama Geng's Corner akan menganjurkan "Malam Bersama Upin & Ipin". Malam yang bertujuan untuk menyemarakkan tayangan Upin & Ipin yang sedang ditayangkan di TV9 disepanjang bulan Ramadhan ini juga memberi peluang kepada semua peminat untuk berjumpa dengan pelakon suara utama Upin & Ipin iaitu adik Nurfathiah dan Ida Shaheera (Kak Ros).

Selain itu, pelbagai aktiviti menarik yang akan dianjurkan termasuklah tayangan eksklusif episod Upin & Ipin serta filem Geng. DVD filem Geng : Pengembaraan Bermula yang telah mula dijual dipasaran juga boleh didapati pada malam tersebut dengan harga promosi.


Malam Bersama Upin & Ipin ini terbuka kepada semua peminat namun tempat untuk berbuka adalah terhad. Sila membuat tempahan untuk berbuka secara terus kepada En. Zahir (012 - 240 8015). Kepada yang tidak berkesempatan untuk berbuka bersama-sama, anda masih boleh memeriahkan malam ini dengan menghadiri aktiviti selepas waktu berbuka. Sila rujuk jadual aturcara. Terima kasih dan jumpa anda semua Sabtu ini. Salam Ramadhan.

Text by: MooMoo

Geng DVD so-called Convocation Day...

Ehem... Ehem... Geng DVD is out now. We (LCPeans) are excitedly purchasing it at WOG next door. Please buy the original ones and support local animation industry. It's only RM35.90 (with free giant Upin & Ipin: Angkasa poster), extremely worth it! Plus, there's a contest included in this DVD, and many great fabulous prizes to be won.

Me with the DVD and the giant poster. Pix credits to Papysnow;)

Aliya: I has zee Geng DVD~!
Oh yes, I haven't introduce the new talented scriptwriter in LCP. Meet Miss Aliya Nazlan-graduated from MMU. Actually, she has been here for quite sometimes, but I never write anything about her yet. She loves to read, into barbies and faeries... Erm, what else? Aha~ She has this interesting board game called "Cranium". Hehehe...


Macam convo pulak... Everyone is proudly showing off their original Geng DVD and the free Upin & Ipin: Angkasa poster which looks like scroll. Yeay~!

Go and get the ORIGINAL copy of Geng: Pengembaraan Bermula DVD now for only RM35.90! Hurry~!

Me on BlueHyppo Kidz

Assalamualaikum and hi to all. I am back again. To all my fellow friends and loyal followers who have been waiting for my updates, I'm so sorry for keeping you waiting for so long. I've been very-very busy lately, I didn't have much time to write and do my favourite stuff (There are so many things to do, so little time)... However, I am deliriously happy with my job.


Just a quick update. If you have missed the exciting episodes of Upin & Ipin dan Kawan-kawan, worry no more. You can watch the past episodes here and plus, watch the exclusive interview with the voice actors and the behind-the-scene-crews sharing their personal experiences in making the phenomenal 3d animation.

p/s: Don't forget to watch Upin & Ipin dan Kawan-kawan everyday at 5:30pm on TV9 and stand a chance to win great prizes exclusively from TM and Les' Copaque.

Tuesday, August 18, 2009

Kau Bahagia

I had a cup of Nescafe today, and FYI I get caffeinated easily. (caffeinated-Do I spell this correctly? Hmm... Whatever...) I have to admit that I'm not good in writing, but somehow my creative juices flow and I accidentally did this...

Telah mungkinkah engkau temui
Insan yang engkau dambakan
Setia yang lama engkau impikan
Untuk mengisi kesepian hatimu
Dan pastinya bukan diriku
Cuma hanya sahabatmu
Meskipun selalu kau ku sayangi
Namun dia yang terbaik di hatimu
Bulan bintang dan matahari turut sama kan tersenyum
Melihat bahagia yang kau miliki
Bersama dia menemani hingga akhirmu
Walaupun lahir rasa iri di hati
Namun aku tetap gembira melihatmu bersamanya
Sedalam cinta selami hatinya
Suka dan duka biar bersama
Bahagia kan menjadi milikmu selamanya
Sejujurnya aku sangat gembira
Ku doakan kebahagiaan kau dan dia
Bahagiaku untuk orang yang lebih sempurna (pbbt... :p)

Coffee makes me high... Please don't hate me cuz I can speak Mandarin... Duh~~

Tuesday, July 21, 2009

POKE~!

Rider Killer: Ida, buatlah kelas Mandarin...
Moo Moo: Dah lama Ida Xupdate blog...
Dangerous Guy: Cik Ida, saya rindulah nak makan sandwich awak...
Juan: Mana sandwich Ida? Aku lapar ni...
Nurul: Aku nak chicken ham sandwich kau!
Papy: Idaman!!! Join LCP art pool!

Me: ...

Thursday, June 4, 2009

Upin & Ipin at Read Malaysia!

Hye there! It has been quite some time I didn't post anything in this blog. Am very busy lately... Well, anyway... I just got back from Read Malaysia. Lots of Chinese~! I do have a lil' bit feeling like I was in China... I have nothing much to say. Alright, let the pictures do the talking...


Mr. Voobee and MooMoo giving a short talk about LCP Production.


One of Upin & Ipin die-hard fan. Tiah is signing on her tudung... Yikes!


Have you seen them before? These two are the real Upin dan Ipin.


Both of them are here! I totally forgot their names...

FYI, both of them are twins, four-years old, the one in Ipin tee is the big bro. Tiah requested them to come on stage to introduce themselves. When I asked them to say "Betul, betul, betul" the one in Upin shirt say it in a very cute way! They're so adorable!

After the stage presence, Tiah and I jalan-jalan to see the books. I bought two novels, Cinta Hari-hari Rusuhan written by Faisal Tehrani (RM 5.00!) at CESB booth, and Salina written by A. Samad Said (RM 37.45). Plus, I bought a tall Doraemon mug! Love it :D

I met a Mandarin speaking family during this event. All of their family members can speak fluent Mandarin! I'm impressed! I'm gonna make one family like that... Hopefully... Hehe... Can't tell you much what happened here... I think that's all for now. Daa~


(Thanx to MooMoo for introducing me to that stall)

Tuesday, June 2, 2009

Temui Fathiah di Read Malaysia 2009

Kepada semua peminat setia Upin & Ipin pasti sudah mengetahui mengenai acara pesta buku terbesar iaitu Read Malaysia 09 yang sedang hangat berlangsung selama 10 hari di MIECC, Mines Resort City. Sambutan yang amat mengalakkan setakat ini yang telah diterima dari pengunjung yang tidak putus-putus melawat ke booth Upin & Ipin. Kepada peminat yang masih belum berkesempatan berkunjung ke booth Upin & Ipin, jangan lepaskan peluang kerana pada hari Rabu, 3 Jun ini pelakon suara Upin & Ipin akan membuat penampilan di booth Upin & Ipin serta di pentas 1 pada pukul 5.30PM. Jangan lepaskan peluang ini lebih-lebih lagi kepada adik-adik yang sedang di dalam minggu cuti sekolah. Selain dari itu terdapat juga acara-acara menarik lain yang bakal berlaku.


Berikut ialah aktiviti lain yang bakal akan berlaku pada acara tersebut :

- Jualan barangan Upin & Ipin di booth X78 dan X79
- Ceramah mengenai produksi Upin & Ipin oleh
Pengarah Animasi : Usamah Zaid dan Pengarah Kreatif Muhammad Anas
- Penampilan Maskot Upin & Ipin
- Penampilan Istimewa pelakon suara Nurfathiah (Upin/Ipin) dan Ida Shaheera (Kak Ros)

Upin & Ipin di Jusco!


Selepas kejayaan filem GENG : Pengembaraan bermula, permintaan terhadap produk barangan Upin & Ipin kian bertambah. Berdasarkan permintaan yang tinggi, kini barangan Upin & Ipin juga boleh didapati di cawangan Jusco terpilih. Bermula dari hujung bulan Mei sehingga pertengahan bulan Jun, kami akan mengadakan promosi jualan barangan Upin & Ipin serta pelbagai aktiviti menarik termasuklah penampilan istimewa maskot Upin & Ipin. Anda boleh mendapatkan barangan menarik Upin & Ipin seperti baju, keychain, bag sekolah, buku serta banyak lagi. Berikut ialah jadual aktiviti serta promosi di cawangan Jusco terpilih.

Jusco Midvalley
29 Mei 2009 - 14 Jun 2009
Penampilan Maskot Upin & Ipin pada 31 Mei 2009

Jusco Wanga Maju
30 Mei 2009 - 14 Jun 2009
Penampilan Maskot Upin & Ipin pada 13 Jun 2009

Jusco Bukit Tinggi
1 Jun 2009 - 14 Jun 2009
Penampilan Maskot Upin & Ipin pada 14 Jun 2009


Untuk sebarang pertanyaan sila emel kepada webmaster@lescopaque.com

Thursday, May 21, 2009

My Signature Dish III-Chicken Ham Roll

Ingredients:
Chicken Ham
(boil it for 5 mins-medium flame)
Sandwich bread
Butterhead Lettuce
Cheese slice
Thousand Island dressing
(optional:you can replace it with mayonnaise, chili sauce, ketchup , etc.)

Tools:
Rolling pin

Step by Step:
a. Flatten the sandwich bread using rolling pin
b. Place the cheese slice on the bread, then the chicken ham, and the lettuce.

c. For added flavour, use Thousand Island dressing. Just a lil' would do,
then carefully roll the bread so that the ingredients won't spill.


Finally, wrap it using cling wrapper. And walla~! Done~!


Nyum, nyum... Nurul is enjoying the chicken ham roll...

Enjoy~

Wednesday, May 20, 2009

My Signature Dish II-Fish Sandwich

Ingredients:
Sandwich bread

Butterhead Lettuce



Why Butterhead?
Because it has tender leaf and very soft and light texture for sandwiches. I've tried the beautiful green leaf lettuce, but somehow it has a very strong chlorophyll veggie aroma. Doesn't suits sandwiches well. While Iceberg lettuce is great for salads.
(especially with thousands island dressing)
Egg
Fish Fillet
Cheese (I'm using Kraft Singles cheese)
Black Pepper (Optional)
Margarine/ Butter (Optional)
Oil for cooking (Just a lil' would do)

Tools:
Spatula
Frying Pan (Preheat:3 minutes-small flame)

Step by Step:
a. Crack open the egg and put into a bowl. Beat the eggs until they are completely mixed (the yolks and the whites).
b. Melt some butter into a frying pan or put some cooking oil into a frying pan and spread it around.


c. Pour the egg into the frying pan and leave for a few moments.

d. Sprinkle pepper on the omelet.


e. Carefully place the cheese slice on the omelet.


f. Then, place the fish fillet on the cheese


g. Wrap the fish fillet.


h. Place it on the top of the lettuce.


Done~! This is Double Decker Fish Sandwich. Yang kat sebelah tu Spicy Sambal Ikan Bilis Nurul. Memang sedap!!

How to enjoy your Fish Sandwich with the Spicy Sambal...
(Superstar Shafiq sebagai model)


Nyum~! Shafiq is one of my regular customers. So does Anas, Ee, Ros, Juan and others...

Enjoy~!

Tuesday, May 19, 2009

Kerana watak Kak Ros

Pelakon suara, Ida Shaheera kena mencuba berbagai-bagai variasi nada dalam animasi Upin dan Ipin.

IDA bersama watak Kak Ros yang menggunakan suaranya.

APABILA mendengar watak animasi bersuara di kaca TV, kita seolah-olah percaya bahawa suara itu adalah milik watak kartun berkenaan. Namun, di sebalik tabir, sudah tentu ada insan yang menjadi 'peti suara' bagi watak tersebut. Kerja itulah yang dilakukan oleh pelakon suara (voice actor). Merekalah yang memberikan suara kepada watak kartun. Sehinggakan kita sendiri mampu mengenal pasti bunyi suara itu milik Upin, Donald Duck atau Pikachu. Wartawan ADHAM SHADAN berpeluang menemu bual seorang pelakon suara, IDA SHAHEERA AZHAR, 24, yang melontarkan suara untuk watak Kak Ros dalam siri animasi yang mencetuskan fenomena di Malaysia, Upin dan Ipin.

GenK: Bagaimanakah anda mula terlibat dalam kerjaya ini?

IDA: Saya sebenarnya terlibat di sebalik tabir produksi syarikat Les' Copaque sebagai penulis skrip. Saya mula melontarkan suara untuk watak Kak Ros, kakak kepada Upin dan Ipin, sejak musim kedua siri animasi berkenaan.


Kalau ada orang lain berminat untuk jadi pelakon suara, apakah nasihat anda?

Kesesuaian suara dengan watak itu perlu. Minat sahaja tidak mencukupi jika tidak ada watak yang dicipta atau suara kita tidak kena dengan watak. Justeru, animasi di negara ini perlu diperbanyakkan bagi mempelbagaikan watak. Buat masa ini, pengambilan untuk menjadi pelakon suara adalah menerusi uji bakat yang dibuka kepada orang ramai dan biasanya ia dibuka apabila ada kekosongan watak. Maklumlah, ia berlainan dengan pekerjaan alih suara.



Bolehkah anda jelaskan kelainan antara pelakon suara dan alih suara?

Alih suara melibatkan kerja kita mengalih suara pada animasi atau drama yang telah wujud tetapi pelakon suara ialah mereka yang melakonkan animasi yang masih dalam produksi atau secara khususnya belum dapat dilihat atau ditonton. Orang ramai salah faham, mereka fikir suara dimasukkan selepas animasi siap, sebaliknya suara perlu disiapkan lebih awal daripada animasi. Jadi, ia berbeza dengan produksi alih suara.


Kerja itu sudah membayangkan cabarannya. Bagaimanakah anda menghayatinya?

Sebagai pelakon suara, kita bersuara dengan membayangkan bagaimana watak animasi itu akan berkata-kata, intonasinya dan sebagainya. Memang ada panduan daripada mock-up suara dan jurulatih suara tetapi kita masih boleh mencorakkannya mengikut kewajaran. Kalau alih suara, cabarannya melibatkan sudut yang lain pula. Mungkin untuk memastikan pergerakan mulut hampir serupa dengan watak animasi. Tetapi tidak bagi kami kerana suara kami direkodkan dahulu, baru disiapkan animasinya.

IDA melakukan lakonan suara di studio.

Mengenai cabaran pelakon suara, kami kena cuba berbagai-bagai variasi nada dan intonasi untuk satu baris ayat. Kami juga perlu cuba berkali-kali. Biasanya lima kali. Paling banyak saya pernah melakukan 10 kali percubaan untuk satu ayat.


Adakah terdapat persamaan antara watak anda dengan Kak Ros?

Macam tidak ada (ketawa). Sebabnya, watak Kak Ros adalah tegas. Saya sebenarnya seorang yang tak tahu nak marah. Jadi, ramai kawan-kawan tak sangka bahawa suara Kak Ros adalah suara saya. Ramai juga kawan-kawan yang tidak dapat cam suara itu. Kebanyakan mereka hanya sedar apabila tertera nama saya di bahagian kredit pada akhir cerita.


Apakah perasaan anda setelah menjadi pelakon suara?

Seronok. Bukanlah popular sangat tetapi kerana watak Kak Ros saya dikenali. Kadang-kadang saya berasa unik, sebab tak ramai orang berpeluang melakukan kerja itu. Ini kerana di negara ini belum banyak lagi animasi yang dihasilkan. Tetapi, ada juga orang tidak sukakan Kak Ros sebab begitu tegas dengan Upin dan Ipin yang comel itu (ketawa).

IDA menerangkan peringkat-peringkat penghasilan animasi.

Bagaimanakah hendak menjadi pelakon suara yang baik?


Jangan cepat putus asa. Sebab adakalanya kita kena ulang satu baris ayat berkali-kali. Tidak bermakna kalau anda merasakan telah melakukan yang terbaik untuk sebaris ayat pada hari ini, anda tidak akan dipanggil untuk memperbaikinya keesokan hari atau pada hari yang lain. Maklumlah, setiap produksi pasti mahu menghasilkan animasi yang terbaik.


Bolehkah kerjaya pelakon suara menjadi pekerjaan tetap individu di negara ini?

Susah hendak kata, sebab bayarannya berbeza-beza mengikut faktor tertentu seperti watak yang dibawa atau berapa baris ayat yang dilakonkan. Buat masa ini, saya berpendapat mungkin ia lebih sesuai dijadikan kerjaya sambilan. Tetapi, tidak mustahil kalau industri animasi sudah betul-betul berkembang di negara ini, ia boleh menjadi sebaliknya.

From Kosmo! May 19th, 2009.

Me in Kosmo! 19th May 2009


Credits to: Kechikun and Bad-Thank you for making me happy
Akanku hadiahkan doa sebagai balasan v(^-^)v

Friday, May 15, 2009

Sirih Bertepuk Pinang Menari

Entri kali ini sebenarnya sudah lama ditulis. Cuma tak ada masa nak melengkapkannya. Buat pengetahuan pengikut blog saya, saya kini telah kembali ke "jabatan" skrip. Sudah lama rasaya saya tidak menulis, dengan secara teknikalnya, saya hampir lupa cara menaip. Huhuhu... Barangkali perlu banyakan latihan.

Indah bukan tajuk entri kali ini? Sengaja saya menulis dalam Bahasa Melayu kali ini kerana saya ingin memperkenalkan kepada pembaca semua seorang kenalan dari alam virtual yang baharu saya kenali. Sekadar ingin berkongsi cerita dengan pembaca semua. Apabila saya menulis entri
Geng和中国旅游客, ada seorang pengunjung yang tidak saya kenali telah meninggalkan satu komen yang amat menarik perhatian saya.

Masa kawan saya cadang saya tengok kartun malaysia "upin & ipin", saya tertarik oleh ceritanya dan cara penyampaian.saya sangt suka cerita Upin & Ipin,sangat bagus!boleh bertanding dengan kartun Barat.bahasa Mandarin Ida pun bagus!Saya sokong Ida.---Melati

Melati atau nama sebenarnya 张静灵 adalah seorang pelajar dari negara China yang pernah menuntut di salah sebuah IPTA di Malaysia beberapa tahun dahulu. Melati kini menjadi tutor Bahasa Melayu di negara asalnya. Apa yang menarik tentang Melati ialah, beliau sangat fasih berbahasa Melayu dan boleh menulis dengan baik sekali. Tutor Bahasa Melayu di Universiti Komunikasi di Beijing China ini mempunyai pengetahuan yang amat luas dalam bidang penulisan dan kesusasteraan Bahasa Melayu.

Saya berhubung dengan Melati melalui Yahoo Messenger. Terasa amatlah canggung apabila berbual dalam Bahasa Melayu dengan seorang rakan dari negara China. Malahan, Bahasa Melayunya jauh lebih baik dari saya. Terasa betapa ceteknya ilmu dalam diri ini apabila beliau mengemukakan topik-topik ilmiah tentang buku-buku yang dihasilkan oleh sasterawan-sasterawan negara. Melati pernah membaca buku Salina yang ditulis oleh sasterawan negara-A. Samad Said yang saya sendiri masih belum berpeluang untuk membacanya. Ketika berchating dengan beliau, dia lebih banyak memberi maklumat dan menyampaikan ilmu berbanding saya. Itulah penangan orang yang suka membaca, jauh disudut hati ada terbit rasa cemburu dengan ilmu yang dimilikinya.

Melati juga mempunyai blognya sendiri. Pelbagai gambar dan aktiviti semasa beliau berada di China dan juga ketika beliau menuntut di Malaysia. Kagum saya melihat seorang warga asing yang begitu cintakan bahasa dan budaya Melayu. Sedangkan ramai Melayu di luar sana mahu menjadi lebih Inggeris dari Inggeris. Kesungguhan Melati dalam mempelajari budaya asing membuatkan saya sungguh kagum dengannya. Serentak itu juga, saya berasa bertuah kerana dapat berkenalan dengannya meskipun secara virtual.

Melati ada memberitahu saya bahawa beliau akan kembali ke Malaysia membawa kedua orang tuanya melancong tidak lama lagi. Diharapkan kita dapat berjumpa satu hari nanti!

Monday, May 4, 2009

Secondhand books

Fellow viewers, I'm selling secondhand books at very reasonable price. Serious buyers are most welcome. FYI, all of these books are as good as new...

Book: How To Draw Manga Volume. 1-Compiling Characters
Original Price: RM 69.00
Bought at: MPH Midvalley
Condition: As good as new
Sell at : RM 55.00 (including delivery cost)



Book: How To Draw Manga Volume. 5-Developing Shoujo Manga Techniques
Original Price: RM 69.00
Bought at: MPH Midvalley
Condition: As good as new
Sell at : RM 55.00 (including delivery cost)


Book: How To Draw Manga Volume. 8-Super Basics
Original Price: RM 89.90
Bought at: MPH Midvalley
Condition: As good as new
Sell at : RM 70.00 (including delivery cost)


Book: Adobe Illustrator 10-Classroom In A Book
Original Price: RM 137.00

Bought at: MPH Midvalley
Condition: As good as new (CD included)
Sell at : RM 80.00 (including delivery cost)


To those who are interested to buy these books, just follow few simple steps here...

STEP 1:
Choose your item

STEP 2:
Fill in your important details such as,

Name:
Contact No:
Email:
Address:

then, email me at,
ida.mandarin@gmail.com

STEP 3:

Wait for my reply, email or SMS (payment method, delivery charges)

STEP4:
Payment (bank-in/online banking/online transfer) to
Ida Shaheera Binti Azhar (RHB Bank)
1-12255-02-011275-1

STEP 5:
Inform me via email or SMS immediately once the payment have been made.
You MUST email us the detail of your payment slip as below:


1)Name:
2)Date:
3)Time:
4)Method:

TQ~!

Thursday, April 16, 2009

Brain food...

Here are the latest books on my bookshelf, I bought these at MPH Midvalley. First, is a Malay novel-Julia, written by Abu Hassan Morad and The Book of Sins by Bernice Chauly. I've been waiting for The Book of Sins after I read an interview with her in Komikoo. However, I couldn't find her first book. From a rumor that I heard, this book is a limited print. So, for those Bernice Chauly fans out there, get a copy of your Book of Sins.

From left: The Book of Sins and Julia

Julia is one of the novel listed in the literature component (komponen sastera) for SPM students. If I'm not mistaken, this novel is for the Perak region. I love Bahasa Melayu when I was in school, in fact, I scored A1 for the subject. What more can I say, I love languages~~ When I was in form 4, my teacher taught me Bukit Kepong and when I was in form 5, I studied my favourite novel-Konserto Terakhir. I still can remember the storyline, and the main character Hilmi. It's a good thing there's a literature study in school, the novels are simply addictive and it makes me wanna read it even more...

I've been looking these two books for such a long time. I have couple books in my wish list. I'm currently looking for Konserto Terakhir and Perlumbaan Kedua. Can't wait for KLIBF!

Delectable at The Gardens

Went to The Gardens Mid Valley a couple of days ago. I'm looking for some books here with Bunnee. I just bought two books today, I'll post about the book later. Anyway, just wanted to share with you a lovely gigantic Ads which I saw there. I was attracted with the happy looking bunnies, I shall say that they are extremely adorable!

Bunnees~!

Delectable Designer Cakes... Hmm... I was wondering how does a designer cake looks like... I think this gonna be a bakery or something, but definitely with a twist of creative concept and style. YummY~

Friday, April 10, 2009

Huge Wooden Horse!

Something extraordinaire happened this morning. I saw a huge wooden thingy at the furniture shop near LCP office. That thing is totally indescribable. It's huge, definitely taller than me, and made of wood. When I was looking outside from the pantry window, I can see clearly that it was actually a huge wooden horse!

Giant Horsey~!

I ran to the second floor and calling Ryda excitedly to see the giant wooden horse. Both of us went to the the furniture shop near by to take a close look. I was wondering... Is there anyone out there would really buy this (so-called) replica and place it in their landscape garden or something?

Told ya this thing is taller than me... (Am so short! Hehehe...)

I bet this horse must be an extremely expensive piece of furniture decor. I wouldn't buy that thing even if I'm filthy rich. I prefer the real ones. Oh well, that thing is just a white elephant, anyway. After Ryda and I have took some pictures with the wooden horse, both of us went back to the office and tell our colleagues about the wooden horse. And now, I'm blogging to tell you about it...

Thursday, April 9, 2009

Go~ Wonderpets!

Wonder Pets brighten up my day and makes me smile (",)



My favourite character is definitely Ming Ming!

Heels does not Heals


Am editing one of the pictures taken during Hana's wedding reception at Putrajaya. I'm wearing this heels for the whole day. Ugh~! It hurts! I won't wear stilettos anymore!

It's true that stylish high heels can make you look taller, flatter your legs and
give you a chic appearance. But they also are notorious for harming women's feet.

-Adapted from myOptumHealth.

Saturday, April 4, 2009

Family Meeting

Minggu ni balik rumah kat Seremban. Ayah tiba-tiba call, ada meeting family katanya. Meeting kali ni nampaknya agak penting kerana Ayie yang Xboleh balik minggu ni pun terpaksa "fly" sekejap. Ya, memang bunyinya agak skema, tapi dalam family saya memang ada tradisi bermesyuarat sebelum buat satu keputusan. Nasib baik tidak ada keje yang urgent mahupun aktiviti sales dalam minggu ni.

Balik rumah kadang-kadang rasa macam leceh sebab perjalanan nak ke Seremban sangat memenatkan. Walaupun ada komuter, tapi percayalah, perjalanan dari Seremban ke Shah Alam dengan menaiki komuter memakan masa hampir 3 jam. Jadual tren memang janji kosong semata-mata. Saya pernah naik tren bawah tanah masa belajar kat China dulu, memang on time. Pernah sekali jadual tren Xikut masa yang ditetapkan, orang ramai mengetuk-ngetuk tren yang terhenti. Orang ramai begitu marah kerana masa mereka terbuang. Saya rasa masa itu bukanlah emas kini, tetapi ianya adalah nyawa... Mungkin rakyat Malaysia yang menaiki komuter ni terlalu banyak masa kot. Entahla~~ Abaikan cerita tren tu...

Kalau makan dengan family memang saya sengaja lupakan alahan pada makanan laut. Bila bibir dah merekah & muka naik jerawat baru nak menyesal. Tapi memang best! Thank you ayah and mama!

Saya bertolak dari stesen Batu Tiga Shah Alam pada jam 830 malam dan tiba di Seremban pada pukul 1145. Hari ni saya sengaja Xmakan tengahari dan makan malam sebab nak makan makanan rumah. Bila sampai rumah, makanan hampir habis. Meskipun yang tinggal hanyalah sisa, tapi saya tetap berselera. Tak ada makanan yang sesedap masakan ayah dan juga mama. Ayah memang pandai memasak dan menjahit, cikgu KH la katakan. Hehehe...

Esoknya makan besar kat luar. Best sgt. Entah kenapa rasa lagi best makan dengan family, mungkin sebab value family lagi terasa kot berbanding makan dengan kawan. Best macam mana pun kat luar, tapi bila sesekali balik rumah lagi best. Katil yg best, makanan yg best dan sesekali boleh kayuh basikal kat luar. Teringat satu iklan Petronas dulu, kenapa saya suka rumah saya? -Sebab dia BEST!

*Ya, itulah dia. Saja nak kongsi cerita balik rumah, sebab saya suka rumah saya! o(^o^)o

Friday, April 3, 2009

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2009

Attention to all bookworms (not necessarily bookworms) out there! Can't get enough of books? Need to feed your mind with some intellectual brain food? Let's go to Kuala Lumpur International Book Fair 2009 at PWTC! 

Opening Hours

Date : 17th - 26th April 2009

Monday - Thursday : 10.00 am till 7.00pm
Friday - Sunday & Public Holidays : 10.00 am till 9.00pm

Venue : Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur, Malaysia

I found about KLIBF when I was browsing around Faisal Tehrani's blog. His blog is really informative, though. I went to KLIBF last year with Bunnee to attend the official launching of PeKomik. And I was hoping to attend this year's KLIBF again. YeargH~! Let's spend all of our monthly salary on books ~!!

Thursday, March 26, 2009

Be Part of Our Team!


After the success of Geng in cinemas nationwide, Les' Copaque is now expanding its production team to cater to more animation projects. Join the team and be involved with the popular series Upin & Ipin which is now in its third season, as well as the chance to be a part of Les' Copaque's next major 3D Animated Feature Film which will be announced soon. We are looking for both fresh graduates and experienced individuals so apply now while vacancies are still available.

Here are the available positions :

3D Animators
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Art & Design, Animation or relevant
  • Thorough understanding of Autodesk Maya
  • Animation should show weight, facial expression & body language
Render Artists
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Art & Design, Animation or relevant
  • Should have a good understanding of basic 3 point lighting system.
  • Must be able to handle multipass rendering, texturing, lighting placement and basic compositing
  • Knowledge in special effects and post-production is a bonus.
Video Compositors
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Art & Design, Animation or relevant
  • Thorough understanding of Adobe After Effects and Adobe Premiere
  • Knowledge of various other programs including Adobe Photoshop.
  • Should have a good eye for composition, colour, light and shadow.
Script Writer
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Animation or Film Language
  • Should have good script writing knowledge and strong film sense.
  • Procifient in Bahasa Melayu & English
Audio Designers
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Art & Design, Animation or relevant
  • Thorough understanding of audio design, recording processes and audio editing softwares.
  • Able to manage and edit audio tracks including voice casting and musical scores.
Music Composers
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Multimedia/ Sound/ Animation or relevant
  • Thorough understanding of audio design, recording processes and audio editing softwares.
  • Able to manage and edit audio tracks including voice casting and musical scores.
Sales & Marketing
  • Minimum qualification, Diploma in Sales or Marketing.
  • Fresh graduates are encouraged to apply.
  • Good personality.
  • Willing to work on weekends.
  • Willing to travel.

Graphic Designer

  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Art & Design or equivalent

  • Good sense of art and design
  • Thorough understanding in Photoshop, Illustrator. Basic knowledge in Maya is a bonus.
  • Job scope: Designing wide range of print base media from our animation production.


Product Designer

  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Product Design or relevant field

  • Thorough understanding in Photoshop, Illustrator. Basic knowledge in Maya is a bonus.

  • Job scope: Creating wide range of product designs derived from our animation production.


Web Developer
  • Candidates must possess at least a Diploma or Degree in Multimedia or relevant field

  • Strong creative portfolios of web portals & sites and good sense in layout, design and user-interface
  • Strong hands-on knowledge in web design-based tools applications Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, Flash MX, Action Script and graphical tools.
Internship Students
  • Individuals must study in Diploma or Degree in Art & Design, Animation or in relevant fields.
  • Thorough understanding of Autodesk Maya, Photoshop, Illustrator, After Effect, Audition or equivalent
  • Individuals are welcomed to apply
Send your applications to jobs@lescopaque.com Applicants MUST attach the following:
  1. Cover letter

  2. Resume

  3. Portfolio

Only applicants with
ALL THREE attachments will be processed for an interview. Those without all three will not be entertained. Offers only open to Malaysian below 30 years old.

Wednesday, March 25, 2009

Majlis Perkahwinan Hana & Khalis

Early this month, I asked Papy's permission for not to come on 21st March (Saturday) and 22nd and 29th (Sunday). I have to attend my cousin's wedding at Bandar Baru Bangi. (She's my father's cousin to be exact, and she's more like my aunt).

Lovely crysenthemums! Love the flowers but not the smell...

The majlis nikah is on 21st at Bandar Baru Bangi, wedding reception on the next day at Putrajaya. Tok Ayah and his family made all the preperations. I love the concept of this wedding, it's a combination of three colours which are Purple, Lilac, and White (those are my favourite colours). Ok, since I don't have much things to say, let the pictures do the talking.

After the majlis nikah ended we had a short family meeting. Tok Ayah (the red baju melayu man in front) giving a short brief to the family members on. My dad will be the host for the wedding reception at Putrajaya tomorrow.

The wedding reception at Putrajaya. At the pelamin stage before the guests are coming. Mama's not here with us, she's a bit unwell. Still recovering from dengue. We are so busy helping that day. Ayah is the host and my siblings and I were so busy giving away the door gift for the guests and relatives.

With my nephews (I think so...) as the flower girls. Since the don't know me much, they have forgotten my name and call me Kak Ros instead... Sigh -_-"

Sama cantik, sama padan (^^)

I bring Upin & Ipin goodies for them. Hehehe...

Friday, March 20, 2009

Virtual Gift

I received a virtual gift from a virtual friend of mine two days ago... It's a bouquet of roses. The roses are lovely though it's not real.


Thanx a lot Mr. Barney Bovelan! I love it, it's really nice v(^^)

Thursday, March 19, 2009

Swing Again With Mocca!

After an event at UO Galaxy Ampang, Panpan drove me to Laman Budaya near Shah Alam Lake Garden. At first, we did not plan to enter the concert since both of us haven't purchase the ticket yet. Panpan park his car infront of Laman Budaya and both of us just watch the concert behind the fence. After he phoned Anas, both of us decided to enter the concert-There are three options on how to accomplish this mission (just want to spice things up :p):

a) Be good and purchase the tickets at the entrance
or,
b) Prentend to be a press photgrapher
(I know this sounds a lil' poyo, and this is not my idea...)
or,
c) Curi masuk ikut gate belakang

Meet Rina-Vocalist of Mocca, she's extremely talented.

We didn't bring enough cash, luckily both of us bring hidden savings (duit raya to be exact) along with us. Half of us wanted to sneak into the concert illegally from the back gate and the other half of us wanted to enter from the entrance gate. Finally, the other half won, we enter from the entrance gate just like anybody else (jadi budak baik...) It pays to be good (^^)

I'm allergic to coffee, but definitely not Mocca... Hehehe...

As we enter the entrance gate, there's no one incharge. Yeay~! We don't have to spend a dime for the ticket! Then, we sit at a corner and enjoy the performance until the end. Being good is not so bad afterall... Both of us take lots of pictures (I'm using Akmal's cam-tq Akmal) and I even recorded their performance in my cellphone, not all, only few songs though...

So Suwit~ Ngee~~

When the concert ends, we met Faiz and Voobee. Chacha with her bro and Qechique with her boyfriend were here, too. I wanted to buy Mocca latest album, but the crowd went nuts at the merchandise booth and I couldn't get one. Huhuhu... During the autograph session, I took off my jacket and let them sign on it. It was an old jacket anyway, I don't mind... Am not a real fanatic fan of Mocca, but I find it funny that I was actually desperately queuing for their autograph... (curi ayat Voobee and oh, I have to mention here that he was so hungry while waiting for the autograph session)

From left (Back) : Faiz and Voobee (Front) : Rina and Me. Thanx to Panpan for taking a picture of us together.

After the autograph session ends, four of us (Faiz, Voobee, Panpan and me) went to Pak Li to have dinner. On our way to Pak Li, I have a short conversation with Panpan in the car...

Panpan : If you like Mocaa, then you should try listen to Malique and the Essentials.
Idaman : Really? I was wondering, Mocca songs considered in which genre of music?
Panpan : Hmm... Lounge music...
Idaman : What is lounge music anyway?
Panpan : Lounge music is... (pause for a while) When you close your eyes and listen to it, you will see beautiful colours flowing everywhere...
Idaman: Wow, that's an abstract explaination. Well... Whatever, Mocca makes me happy...
Panpan: I thought you are allergic to coffee or something...
Idaman: Yes, but definitely not this Mocca...

As conclusion, I had so much fun today :)

Ramadhan is Coming & I Miss China So Bad!

Assalamualaikum and hello again guys, Terawih starts tonight and I always get an epiphany when Ramadhan is coming. It's 30th Syaaba...